Miód mniszkowo - klonowy, pierwszy miód sezonu. Wspaniała kompozycja wiosennych nektarów, zebranych przez pszczoły na bujnych warmińskich łąkach, bogatych w mniszek lekarski, oraz na przydrożnych i leśnych klonach. W smaku urzekający z kwiatową, słodką końcówką, o delikatnym aromacie kwiatów mniszka. Według medycyny ludowej ten cenny wiosenny miód, przechowuje całą witalność wiosennej przyrody, dlatego też nasze babcie widziały w nim prawdziwe panaceum. Szczególnie zalecany w stanach wyczerpania psychofizycznego, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Miód mniszkowo - klonowy
Pierwszy miód sezonu, to na środkowej Warmii wspaniała kompozycja wiosennych nektarów, zebranych przez nasze pszczoły na bujnych warmińskich łąkach, bogatych w mniszek lekarski, oraz na przydrożnych i leśnych klonach. W smaku miód mniszkowo - klonowy jest urzekająco wiosenny z kwiatową, słodką końcówką, cechuje go aksamitna konsystencja i wyraźny aromat kwiatów mniszka lekarskiego.
Właściwości miodu mniszkowo - klonowego
Według medycyny ludowej ten cenny wiosenny miód, przechowuje całą witalność wiosennej przyrody, dlatego też nasze babcie widziały w nim prawdziwe panaceum. Szczególnie zalecany w stanach wyczerpania psychofizycznego, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie wątroby i dróg żółciowych.
Miód surowy, nierozgrzewany
Naszych miodów nigdy nie poddajemy obróbce termicznej, nie trzymamy ich w stalowych beczkach, ale przelewamy do słoików zaraz po odwirowaniu z plastrów, dzięki czemu nie tracą swych właściwości i aromatów. UWAGA miód mniszkowo - klonowy jest wyjątkowo wrażliwy na temperaturę. Bezwzględnie należy przechowywać go w temperaturze poniżej 18°C. Dobre miejsce dla niego to dolne półki spiżarki a nawet nawet lodówka. Gdy zamierzamy przetrzymywać go dłużej - najlepiej by czekał w chłodnej piwnicy.